Real wervelt zich met veel goals langs Villarreal

21 februari 2010, 22:56   Bijgewerkt: 22 februari 2010, 00:10

Manuel Pellegrini heeft zondagavond een doelpuntrijke overwinning geboekt op zijn voormalige werkgever Villarreal. De Chileense trainer van Real Madrid zag zijn ploeg op eigen terrein met 6-2 winnen van de formatie uit Castellon, die hij afgelopen zomer verliet om het avontuur aan te gaan in de Spaanse hoofdstad.

Binnen 21 minuten leidde Real met 2-0. Cristiano Ronaldo opende de score uit een vrije trap. Kaka benutte even later een penalty, die makkelijk werd toegekend na licht contact tussen Ivan Marcano en Gonzalo Higuain. Marcos Senna legde, eveneens uit een prachtig genomen vrije trap, de ruststand vast op 2-1.

In het tweede bedrijf wervelde Real zich vervolgens langs de bezoekers, die er nooit eerder in slaagden te winnen in Bernabeu. Higuain en Cristiano Ronaldo vertolkten een belangrijke rol in de spectaculaire tweede helft. Higuain nam twee goals voor zijn rekening, de Portugees Ronaldo leverde twee assists. Daarnaast waren ook Kaka en Xabi Alonso trefzeker. Laatst vermelde had daar twee pogingen voor nodig, omdat er bij zijn eerste strafschop enkele ploeggenoten te vroeg kwamen in lopen. Tussendoor bracht Nilmar de spanning overigens nog even terug in het duel, met de 3-2.

Door de winst blijft Real, waar Rafael van der Vaart een kwartier voor tijd inviel en Royston Drenthe de hele wedstrijd op de bank zat, in het spoor van koploper van FC Barcelona. De Koninklijke staat twee punten achter op de aartsrivaal.