Scholier De Vrij geeft zichzelf 'kleine voldoende'

1 februari 2010, 08:15   Bijgewerkt: 31 januari 2010, 22:27

Afgelopen donderdagochtend om half negen zat hij gewoon weer een tentamen economie te maken, enkele uren nadat hij met Feyenoord de bekerwedstrijd tegen PSV gewonnen had. En twee dagen later stond hij, als 17-jarige broekie, in de Kuip tegenover Luis Suarez, één van de beste spelers van de Eredivisie. Opnieuw een examen dus voor de rechtsback, die aardig overeind bleef.

Op papier zag het er bloedlink uit: Suarez, de beste speler van Ajax, stond tegenover Feyenoorder Stefan de Vrij, iemand die voor de winterstop zijn wedstrijdjes speelde in de A1 van de Rotterdamse club. De 17-jarige rechtsback stond voor een loodzwaar karwei en hoewel hij de Uruguayaan wel een paar keer kwijt was, overheerste na afloop van de klassieker (1-1) bij De Vrij tevredenheid over zijn eigen spel.

"Het ging wel redelijk, denk ik", zegt hij tegen FCUpdate.nl. "Spelen tegen Suarez is wel even iets anders dan voorheen in de jeugd, zeker de eerste tien minuten had ik veel moeite met hem. Na rust ging het veel beter. Dat Suarez in de loop van de tweede helft van kant wisselde en vanaf rechts ging spelen, is ook geen slecht teken."

Doordeweeks volgt De Vrij zijn lessen voor en na de trainingen bij Feyenoord en afgelopen donderdag zat hij, enkele uren na de bekerwedstrijd tegen PSV, zelfs een tentamen te maken. "Ik was woensdagnacht om half twee thuis en had de volgende ochtend om half negen tentamen. Maar het ging wel goed, hoor", lacht hij. "Of mijn klasgenoten een applaus geven als ik de klas binnenkom na zo'n wedstrijd? Welnee. Gelukkig niet zeg. Ik moet er niet aan denken, ik hoop dat iedereen gewoon normaal blijft doen."

Als alles goed gaat, mag De Vrij over een paar maanden proberen te slagen voor zijn VWO-examen. Zijn eerste examen van dit jaar, zondag in de Kuip, ging in ieder geval al goed. "Wat voor cijfer ik mezelf zou geven? Een kleine voldoende. Een 6'je of zo."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen