Wetzel eist baan bij ADO Den Haag terug

10 februari 2010, 09:29   Bijgewerkt: 10 februari 2010, 09:52

In Zeist is de arbitragezaak tussen ADO Den Haag en André Wetzel begonnen. Wetzel werd eerder dit seizoen ontslagen als technisch directeur van de Haagse club, nadat hij in een interview kritiek op de clubleiding geuit had. Hij vindt zijn ontslag echter onterecht en eist zijn baan terug, meldt De Telegraaf. Mocht de arbitragecommissie tot de conclusie komen dat beide partijen inderdaad uit elkaar moeten gaan, eist Wetzel een ontbindingsvergoeding van liefst 340.000 euro. 

Wetzel werd op straat gezet naar aanleiding van een interview in De Volkskrant, maar volgens hem was dit artikel helemaal niet schadelijk voor de club. "In het artikel is geen belediging of beschadiging aan wie dan ook te vinden", liet zijn raadsman Eric Vilé weten. Bovendien was er een enkel signaal dat ADO ontevreden was over Wetzel, betoogde Vilé. "In de notulen van de laatste vier commissarissenvergaderingen, waar Wetzel bij aanwezig geweest is, is geen woord van kritiek te vinden."

Fred Guelen, de advocaat van ADO Den Haag, opende tijdens de zitting frontaal de aanval op de voormalig technisch directeur. "Wetzel had weinig ervaring op dit niveau in het betaald voetbal. Wetzel miste de vaardigheden voor zijn functie. Wetzel was een eilandje binnen de club. Wetzel sprak voortdurend slecht over collega's en commissarissen. Wetzel wist alles beter en alle overige betrokkenen snapten er volgens hem niks van. Als Wetzel zijn zin niet kreeg, gedroeg hij zich als een klein kind, dat stampvoetend zijn ongenoegen kenbaar maakte", zo luidde zijn betoog.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen