Ajax lachende derde na gelijkspel in Eindhoven

20 maart 2010, 21:35   Bijgewerkt: 20 maart 2010, 23:40

De kans dat PSV dit seizoen kampioen wordt, is verder afgenomen. De ploeg uit Eindhoven moest zaterdag winnen van FC Twente om zicht op de titel te houden, maar slaagde daar niet in. De matig spelende Tukkers sleepten een gelijkspel uit een vuur (1-1), een resultaat waar Ajax niet over zal mopperen. De Amsterdammers kunnen zondag, bij winst op RKC, de tweede plek overnemen van PSV.

“Is dit het nou?” Zoiets moet PSV gedacht hebben tijdens de eerste helft tegen FC Twente. De ploeg uit Enschede was als trotse koploper van de Eredivisie naar Brabant gekomen, maar kon geen moment duidelijk maken waarom het zo hoog staat. Misschien was het de spanning, misschien een kwestie van vorm: feit was dat Twente er helemaal niets van bakte in de eerste 45 minuten.

Het overwicht van PSV leidde bijna tot een rode kaart voor FC Twente-speler Dwight Tiendalli. Met al geel op zak beging de linksback een domme overtreding op zijn tegenstander Otman Bakkal. Een tweede gele kaart leek aanstaande, maar Tiendalli werd gespaard door scheidsrechter Pieter Vink. Coach Steve McClaren had echter genoeg gezien en haalde zijn linksback enkele minuten later naar de kant. Jeugdinternational Nicky Kuiper was zijn vervanger.

De buit leek binnen voor de thuisploeg, maar na deze treffer veranderde het spelbeeld. PSV nam wat gas terug en gaf FC Twente zo de gelegenheid om enigszins terug in de wedstrijd te komen. Onbegrijpelijk, want tot de 1-0 was PSV geen moment in de problemen gekomen. In plaats van door te drukken en voor de 2-0 te gaan, riep het zo het onheil over zich af. Nadat Ronnie Stam met een schot al de buitenkant van de kruising geraakt had, tekende Blaise N’Kufo voor de gelijkmaker. De Zwitser schoot bijzonder fraai binnen na een passje van Bryan Ruiz.

Niet PSV, maar Ajax lijkt nu de belangrijkste uitdager van FC Twente in de titelstrijd. De Amsterdammers zullen dik tevreden zijn over de puntendeling van Twente en PSV en krijgen zondag tegen RKC Waalwijk de kans om het gat naar de koploper uit Enschede te verkleinen tot vier punten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen