AZ trekt stijgende lijn door tegen Heerenveen

6 maart 2010, 20:44   Bijgewerkt: 6 maart 2010, 20:58

AZ heeft met de ontknoping van het seizoen in zicht de juiste vorm weer te pakken. De ploeg van trainer Dick Advocaat was zaterdag voor eigen publiek veel te sterk voor sc Heerenveen: 4-1. De Alkmaarders zijn na een mindere fase al zes duels op rij ongeslagen en hebben de vijfde plek op de ranglijst stevig in handen.

De zo goed als onttroonde landskampioen trok tegen Heerenveen de stijgende lijn van de afgelopen weken door. De Alkmaarders lieten bij vlagen fraai combinatievoetbal zien, met Mounir El Hamdaoui en Maarten Martens als de hoofdrolspelers. Beiden zijn na een mindere periode onder Advocaat weer opgebloeid. Met Martens als regisseur en El Hamdaoui als afmaker kan AZ in de slotfase van het seizoen wellicht nog een aanval doen op de vierde plaats van Feyenoord.

Djuricic

Djuricic

Tien minuten voor rust was El Hamdaoui zelf de afmaker nadat een schot van Stijn Schaars via de lat terug het veld in was gekomen. Doelman Henk Timmer stond op het verkeerde been omdat de inzet van Schaars onderweg van richting was veranderd. Timmer (38) speelde in het voor hem bekende Alkmaar zijn eerste wedstrijd in ongeveer negen maanden. De clubloze routinier kreeg deze week een contract bij Heerenveen omdat de Friezen maar liefst drie geblesseerde keepers hebben.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen