HSV gelijk tegen Schalke, hoofdrol Van Nistelrooy

21 maart 2010, 17:40   Bijgewerkt: 22 maart 2010, 00:24

Ondanks de nederlaag eerder dit weekend tegen Eintracht Frankfurt (2-1) is Bayern München nog altijd koploper in Duitsland. Schalke 04 moest zondag winnen van Hamburger SV om de koppositie over te nemen en slaagde daar niet in.

Schalke kwam niet verder dan 2-2, waardoor het wel één punt inliep op Bayern. Het verschil tussen beide teams op de ranglijst is nu, met nog zeven wedstrijden te gaan, één punt. Bayer Leverkusen staat derde, drie punten achter koploper Bayern.

Bij HSV speelde Ruud van Nistelrooy een belangrijke rol. Hij opende de score, nadat een schot van Piotr Trochowski slechts half gekeerd was door Schalke-keeper Manuel Neuer. Kuranyi maakte na een uur gelijk, waarna Rakitic de bezoekers met een benutte strafschop op 1-2 zette. Deze penalty werd gegeven na een overtreding van Van Nistelrooy op Alexander Baumjohann. De koppositie lonkte voor Schalke, maar HSV kwam tien minuten voor tijd langszij via invaller Jonathan Pitroipa.

Bij Hamburger SV stond, naast Van Nistelrooy, ook Joris Mathijsen in de basis. Eljero Elia ontbrak in de wedstrijdselectie. Hij kampt nog altijd met een enkelblessure.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen