Barcelona spoelt CL-kater weg met grote zege

1 mei 2010, 23:52   Bijgewerkt: 2 mei 2010, 00:20

FC Barcelona heeft de uitschakeling in de Champions League tegen Internazionale verwerkt met een kinderlijk eenvoudige zege bij Villarreal. De manschappen van Pep Guardiola zegevierden zaterdagavond met maar liefst 1-4 over de oosterlingen. Door de overwinning zet lijstaanvoerder FC Barcelona nummer twee Real Madrid op vier punten achterstand. De Koninklijke ontvangt zondagavond Osasuna.

Op basis van de statistieken leek Barcelona een moeilijke avond tegemoet te gaan in Castellon. Van de laatste zes onderlinge ontmoetingen in de competitie, zowel in El Madrigal als in Camp Nou, was Barça immers slechts in één editie de betere ploeg. De vijf overige wedstrijden mondden uit in twee remises en drie overwinningen voor Villarreal. Bovendien is Villarreal de enige club die er dit seizoen in is geslaagd Barça in Camp Nou punten afhandig te maken. Statistieken zeggen natuurlijk niet alles, maar Barça was in elk geval gewaarschuwd voor het bezoekje aan de gele brigade.

Echter, Barcelona kwam zaterdag eigenlijk geen moment in de problemen. Alleen in de openingsfase zette Nilmar de Catalaanse defensie tweemaal te kijk, maar hij wist zijn kansen niet te verzilveren. Aan de andere kant was het wél meteen raak. Lionel Messi zette de 0-1 op het scorebord, na een pass van Xavi. Diezelfde Xavi voerde elf minuten voor de pauze de score op tot 0-2, door een vrije trap op prachtige wijze in het doel te jagen. Bojan Krkic legde niet lang daarna de ruststand vast op 0-3.

Na de doelwissel deden de bezoekers het rustiger aan. Halverwege de tweede helft leidde dat tot een treffer van Joseba Llorente. De invaller scoorde nadat hij op luttele centimeters de buitenspelval had omzeild. De 1-3 was echter niet het begin van een wederopstanding van de thuisclub. Messi maakte er vlak voor tijd zelfs nog 1-4 van.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen