Reid kopt Nieuw-Zeeland in slotfase naar remise

15 juni 2010, 15:22   Bijgewerkt: 17 juni 2010, 17:39

Nieuw-Zeeland heeft op de valreep zijn eerste WK-punt in de geschiedenis behaald. Tegen debutant Slowakije stevende de brigade van bondscoach Ricki Herbert af op een 1-0 nederlaag, maar Winston Reid voorkwam diep in de extra tijd met een rake kopstoot een nederlaag van The All Whites: 1-1.

Miroslav Stoch, één van de smaakmakers bij de kampioensploeg van FC Twente, zat op de bank bij Slowakije. De flankspeler liep enkele dagen terug een knieblessure op tijdens de training. Daarvan was hij wel hersteld, maar bondscoach Vladimír Weiss nam geen risico met zijn pupil en liet hem pas acht minuten voor tijd invallen.

Kort na de pauze was Sesták, deze keer als aangever, opnieuw betrokken bij een aanval en dit maal viel er wél een goal. Róbert Vittek werkte de voorzet van Sesták met het hoofd binnen, al zat er wel een luchtje van buitenspel aan de treffer. Hij werd echter toegekend, waardoor het 1-0 voor de Slowaken werd. Vittek was na driekwart duel dichtbij zijn tweede goal, maar hij verzuimde te scoren na een counter.

Aan de andere kant kreeg Nieuw-Zeeland een dot van een kans op de gelijkmaker, maar Shane Smeltz verprutste een kopkans. Even later was het toch raak. Smeltz bediende Reid op maat en de FC Midtjylland-speler kopte verdiend de 1-1 binnen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen