Togo begint met remise in voorronde Afrika Cup

1 juli 2010, 19:58   Bijgewerkt: 1 juli 2010, 20:08

Togo is teleurstellend begonnen aan de kwalificatiewedstrijden voor de Afrika Cup in 2012. De Togolezen kwamen donderdag op bezoek bij Chad, de nummer 143 van de FIFA-ranglijst, niet verder dan een 2-2 gelijkspel. Togo stond lang met 2-1 voor, maar kreeg in de toegevoegde tijd toch nog de gelijkmaker om de oren.

Toch mag Togo enigszins tevreden zijn met het puntje. Aanvankelijk mocht het land immers niet meedoen aan de voorronde van het Afrikaanse landenkampioenschap. De voetbalbond CAF van Afrika had Togo namelijk voor meerdere jaren uitgesloten van continentaal voetbal, omdat het land zich begin dit jaar wegens een aanslag op de spelersbus terugtrok voor de 2010-editie van de Afrika Cup. Die schorsing werd na bemoeienis van de FIFA echter opgeheven, waardoor Togo gewoon mag deelnemen.

De kwalificatiecyclus voor de Afrika Cup bestaat uit tien groepen van vier landen en één poule met vijf landen. In laatst vermelde groep is Togo ingedeeld. Bij de loting werd ervan uitgegaan dat Togo geen kwalificatieduels zou spelen, maar dat werd dus teruggedraaid. Daarom werd het land in de laatste groep geplaatst.

De Africa Cup vindt in 2012 plaats in Gabon en Equatoriaal Guinea. Naast de twee gastlanden kwalificeren de elf poulewinnaars zich voor het eindtoernooi, alsmede de twee beste nummers twee. Het deelnemersveld wordt gecompleteerd door het team dat de tweede wordt in groep K, de poule van onder meer Togo.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen