Ajax contracteert transfervrije Fin Tainio

Ger
31 augustus 2010, 20:15   Bijgewerkt: 31 augustus 2010, 20:35

Ajax heeft enkele uren voor het verstrijken van de transferdeadline de komst van Teemu Tainio wereldkundig gemaakt. De middenvelder mocht ondanks een doorlopend contract transfervrij bij het Engelse Sunderland vertrekken.

De 30-jarige Tainio tekent in Amsterdam een verbintenis tot het einde van het seizoen. De Fin speelde in eigen land voor FC Haka Valkeakoski. Daarna kwam hij uit voor onder meer Auxerre en Tottenham Hotspur. Tainio speelde tot nu toe 54 interlands voor het Finse nationale elftal.

"Teemu is een alleskunner op het middenveld", zegt Ajax-trainer Martin Jol. "Ik kan hem dus rechts, links en centraal gebruiken. Hij is een winnaar, een speler met een goede mentaliteit. Ik heb met hem gewerkt bij Tottenham Hotspur en nadien ben ik hem blijven volgen."

Ajax bereikte tevens overeenstemming met Jordy Deckers over een contract tot 30 juni 2011. De doelman (20) kwam eerder uit voor onder andere de Amsterdamse amateurvereniging JOS Watergraafsmeer en hij speelde in de jeugdopleiding van Ajax en AZ. Deckers wordt toegevoegd aan de selectie van Jong Ajax.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen