Excelsior doet grote broer pijn in stadsderby

Koen Freriks
15 augustus 2010, 14:31   Bijgewerkt: 15 augustus 2010, 16:17

Feyenoord heeft zichzelf zondag op Woudestein geblameerd. De ploeg van trainer Mario Been bleek in de Rotterdamse derby tegen het gepromoveerde Excelsior niet in staat om de bescheiden filiaalclub te verslaan. De grote broer van Zuid ging zelfs pijnlijk onderuit (3-2). Goudhaantje Guyon Fernandez besliste het duel in de extra tijd met zijn tweede doelpunt.

Evenals in de eerste wedstrijd tegen FC Utrecht (3-1) kwam Feyenoord eerst op achterstand. Na een half uur legde spits Guyon Fernandez de bal prachtig in de bovenhoek, met dank aan André Bahia die zijn tegenstander te veel ruimte gaf om zich vrij te spelen. De pass met buitenkant voet van middenvelder Kevin Wattemaleo was al even fraai, 1-0. 

Na de rust bleef Excelsior fris counteren en ging Feyenoord, met de Deense debutant Michael Lumb voor Tim de Cler, door met knoeien op het steeds stroever wordende speelterrein. Van Fernandez ging opnieuw veel dreiging uit. In de 54e minuut verzuimde hij in kansrijke positie zijn ploeg opnieuw op voorsprong te zetten. Ook Van Steensel en invaller Nayib Lagouireh waren dicht bij 2-1.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen