Bizarre slotfase kost Man United twee punten

11 september 2010, 15:40   Bijgewerkt: 11 september 2010, 23:39

Voor de tweede keer in deze competitie heeft Manchester United in blessuretijd een zeker lijkende zege uit handen gegeven. Nadat het enkele weken geleden Fulham terug liet komen tot 2-2, gaf de ploeg van Alex Ferguson zaterdag tegen Everton in de laatste minuten van de wedstrijd een 1-3 voorsprong uit handen: 3-3.

Helemaal niets wees er aanvankelijk op dat Manchester United punten zou gaan morsen op Goodison Park. Zonder Wayne Rooney, die wegens zijn privéproblemen door coach Ferguson buiten de selectie gelaten was, kwamen de bezoekers weliswaar met 1-0 achter na een enorme fout van Patrice Evra, maar deze achterstand werd redelijk eenvoudig omgebogen in een 1-3 voorsprong. Fletcher, Vidic en Berbatov, de vervanger van Rooney, waren de doelpuntenmakers. Manchester United had de boel onder controle, tot de blessuretijd aanbrak.

In de eerste minuut van de extra tijd maakte Tim Cahill vanuit het niets de 2-3 en plots sloeg de paniek toe bij Manchester United. Amper een minuut na de treffer van de Australiër was het vervolgens 3-3. Mikel Arteta schoot via de rug van Paul Scholes binnen. Weer een minuut later kreeg Everton zelfs nog een kans om naar 4-3 te counteren, maar deze aanval werd afgefloten door de scheidsrechter. Hij vond het na ruim 93 minuten mooi geweest, tot woede van Everton-manager David Moyes.

Bij Everton speelde John Heitinga de hele wedstrijd, net zoals keeper Edwin van der Sar bij Manchester United. Heitinga kreeg in de tweede helft een gele kaart.

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!