Portugal wil Mourinho lenen van Real Madrid

Ger
16 september 2010, 13:16   Bijgewerkt: 16 september 2010, 14:46

De Portugese voetbalbond hoopt José Mourinho tijdelijk als bondscoach te strikken. De 47-jarige trainer van Real Madrid moet zijn geboorteland in oktober leiden tijdens de duels met Denemarken en IJsland in de EK-kwalificatie.

Portugal zit na het ontslag van Carlos Queiroz, vorige week, zonder keuzeheer. Door Mourinho tijdelijk te lenen van Real wil de bond extra tijd vrijmaken om een definitieve oplossing te vinden. Gilberto Madail, de voorzitter van de Portugese voetbalbond, vliegt donderdag naar Madrid voor een gesprek met de zaakwaarnemer van Mourinho.

Het is de vraag of de Spaanse topclub wenst mee te werken aan de constructie. Mourinho liet zich in het verleden al wel eens ontvallen ooit als bondscoach van Portugal aan de slag te willen gaan. Op vrijdag 8 oktober speelt de huidige nummer acht van de FIFA-ranking thuis tegen Denemarken, terwijl vier dagen het uitduel met IJsland wacht.

Portugal heeft na het gelijkspel thuis tegen Cyprus (4-4) en de nederlaag bij Noorwegen (1-0) slechts één punt in de EK-kwalificatiereeks. Ook op het WK in Zuid-Afrika waren de prestaties van de Zuid-Europeanen niet denderend. De ploeg werd in de achtste finale uitgeschakeld door de grote rivaal Spanje.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen