Van der Vaart legt basis voor zege Tottenham

18 september 2010, 17:56   Bijgewerkt: 18 september 2010, 19:44

Rafael van der Vaart heeft zaterdag al in zijn tweede competitiewedstrijd zijn waarde voor Tottenham Hotspur bewezen. De international van het Nederlands elftal was in het duel met Wolverhampton Wanderers trefzeker en legde zo de basis voor de 3-1 thuisoverwinning van The Spurs op The Wolves.

Dertien minuten voor het einde mocht Van der Vaart aanleggen voor een strafschop, nadat invaller Alan Hutton in het vijandelijke zestienmetergebied onderuit getrokken was door Stephen Ward. De van Real Madrid overgenomen middenvelder faalde niet en schoof de bal koeltjes in de linkerbenedenhoek. Daarmee trok hij de score gelijk. Wolverhampton was kort voor rust op 0-1 gekomen via Steven Fletcher.

De 1-1 was dikverdiend. Tottenham was tot dusver de betere ploeg geweest, maar had moeite om het net te vinden. In de laatste vier minuten, vlak nadat Van der Vaart naar de kant gehaald was, werden de Londenaren nog meer beloond. Door treffers van Roman Pavlyuchenko en Hutton liep de ploeg uit naar een 3-1 zege, waardoor het naar de vierde plek in de Premier League klimt. De hoofdstedelingen hebben in vijf wedstrijden acht punten verzameld.

Op één punt van Tottenham staat Newcastle United verrassend op de vijfde positie. De promovendus zegevierde in Liverpool met 1-0 over Everton, waar John Heitinga een basisplek had. Tim Krul debuteerde zo met een zege op het hoogste niveau. De jonge keeper viel in de 35ste minuut in voor de geblesseerd geraakte Steve Harper. Hatem Ben Arfa maakte op slag van rust het enige en winnende doelpunt.