Anita niet tegen Utrecht, Tainio weer fit

1 oktober 2010, 14:23   Bijgewerkt: 1 oktober 2010, 18:02

Trainer Martin Jol van Ajax moet het zondag in de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht nog zonder Vurnon Anita stellen. De linksback liep dinsdagavond in de Champions League-wedstrijd tegen AC Milan (1-1) een gekneusd kuitbeen op. Jol verwacht hem zeker één à twee weken kwijt te zijn.

“Het valt een beetje tegen”, zegt Jol op de Ajax-site. “Hij heeft veel pijn, maar zoals we weten is het een kneuzing en geen fractuur. Daarom hoop ik hem er binnenkort weer bij te hebben.”

Naast Anita moeten ook de langdurig uitgeschakelde Thimothée Atouba en Kenneth Vermeer de wedstrijd tegen de Domstedelingen laten schieten. Nicolas Lodeiro is er eveneens niet bij in de Amsterdam ArenA, al kan de middenvelder over een week de groepstraining weer hervatten. “Daarna duurt het dan nog een aantal weken voordat hij weer wedstrijdfit is”, vult Jol aan.

Teemu Tainio is wel inzetbaar tegen Utrecht. De Finse middenvelder, die vanwege een hamstringblessure geen uitnodiging voor de nationale ploeg van Finland kreeg, heeft geen last meer van de kwetsuur en kan dus wél namens Ajax spelen.

Donderdagavond speelde FC Utrecht in de Europa League knap met 0-0 gelijk tegen Livepool. “Liverpool is niet meer wat het geweest is. Zeker als Gerrard niet meedoet. Daarom staan ze ook waar ze nu staan (zestiende in de Premier League na zes duels, red.). Maar toch is het knap van Utrecht dat ze thuis gelijkspelen tegen Liverpool. Ze hadden eigenlijk zelfs moeten winnen”, stelt Jol tot besluit.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen