Verbeek eist top-vijf klassering van AZ

14 januari 2011, 08:41

Gertjan Verbeek legt de lat de komende maanden hoog bij AZ. De coach vindt dat zijn elftal bij de eerste vijf in de Eredivisie moet eindigen en op die manier rechtstreekse plaatsing voor Europees voetbal moet afdwingen. Momenteel staan de Alkmaarders zesde, maar het heeft evenveel punten als nummer vijf Roda JC Kerkrade.

Verbeek gebruikte de winterstop om de sterke en zwakke punten van zijn team in kaart te brengen en een doelstelling voor dit seizoen te formuleren. "Voor het seizoen doet een club dat op verzoek van de pers ook altijd, maar daar hecht ik niet zo veel waarde aan. Naar je sponsors toe kun je namelijk nooit zeggen dat je het slechter gaat doen dan vorig jaar. Ook al is dat door het vertrek van Jeremain Lens, David Mendes da Silva, Moussa Dembélé en Mounir El Hamdaoui volstrekt logisch. Voor mij is het altijd belangrijk wat de spelers zelf denken dat haalbaar is. AZ heeft de afgelopen maanden heel aanvaardbaar voetbal gespeeld en veel punten gehaald. Nu is het reëel een positie op te eisen. Het uitgangspunt is een top-vijf-positie met de ambitie van direct Europees voetbal", zegt de oefenmeester in De Telegraaf.

AZ raakte deze winter Gill Swerts en Gijs Luirink kwijt en ook Stijn Schaars, Kew Jaliens en Sergio Romero worden nog altijd in verband gebracht met een vertrek. Toch is Verbeek niet bezig met tussentijdse versterkingen. "Ik ben geen voorstander van tussentijdse versterkingen, omdat die bijna nooit direct een versterking blijken te zijn. Spelers – zeker buitenlanders – hebben tijd nodig om te wennen aan de woonomstandigheden, de club, de mentaliteit en de manier van trainen", weet hij.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen