De Boer: "Ajax heeft geen hoofdscout nodig"

19 februari 2011, 11:42   Bijgewerkt: 19 februari 2011, 12:54

Frank de Boer berust in het feit dat bij Ajax de functie van hoofdscout komt te vervallen. De Amsterdammers zijn op dit moment verwikkeld in een rechtzaak met de huidige hoofdscout Hans van der Zee. De trainer gaat ervan uit, dat ongeacht de uitslag hiervan, dat de functie bij de club definitief zal worden opgeheven. Volgens algemeen directeur Rik van den Boog is dit echter nog geen uitgemaakte zaak.

"Je hebt ook geen hoofdscout nodig als de structuur goed is. Maar het besluit dat de functie vervalt, is al genomen", vertelt De Boer in De Telegraaf. "Ik sta volledig achter de directie. Of Van der Zee een goede scout is? Dat zou ik niet weten. Ik heb maar een week met hem gewerkt."

Ook de advocaat van Ajax Ferdinand Grapperhuis zei woensdag tijdens de arbitragezaak al dat besloten was om de functie van hoofdscout op te heffen. Van den Boog draaide vrijdag echter bij toen hem duidelijk werd gemaakt, dat Ajax met zo’n besluit het technische platform onder leiding van Johan Cruijff voor de voeten zou lopen.

Volgens Van den Boog is er dan ook helemaal nog niet definitief besloten of de functie in zijn geheel komt te vervallen. "Het gaat er niet om of de functie hoofdscout komt te vervallen. We willen afscheid nemen van onze huidige hoofdscout. Dat wil niet zeggen dat wij al weten dat er geen hoofdscout meer komt. Dat is wat we moeten bespreken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen