De Boer: "Duel met PSV mag nu geen rol spelen"

Ger
23 februari 2011, 14:45   Bijgewerkt: 23 februari 2011, 15:38

Trainer Frank de Boer van Ajax wil dat zijn spelers donderdagavond pas na de return in de zestiende finales van de Europa League tegen Anderlecht aan de ontmoeting van zondag tegen PSV denken. "Die wedstrijd mag nu geen enkele rol spelen", zegt de opvolger van de vertrokken trainer Martin Jol. "Want de voorbereiding op dat duel begint pas als de scheidsrechter donderdagavond voor de allerlaatste keer op zijn fluitje blaast."

Ajax start in de sterkst mogelijke samenstelling aan de tweede ontmoeting met de regerend kampioen van België. Daley Blind keert terug als linksback omdat De Boer nu eemaal liever een linksbenige voetballer op die positie ziet. Lorenzo Ebecilio mag in de nagenoeg uitverkochte ArenA weer op jacht naar zijn eerste doelpunt in het eerste elftal van de huidige nummer drie van de Eredivisie. "Maar scoren moet natuurlijk ook voor hem geen obsessie worden", beseft De Boer. "Hij presteert wel steeds constanter, dat is positief."

Ajax verloor vorig seizoen voor eigen publiek nog met 1-3 van Anderlecht. "Maar toen waren we al geplaatst voor de volgende ronde", besefte verdediger Jan Vertonghen. "Niet iedereen deed toen ook mee. Maar laat die wedstrijd een waarschuwing voor ons zijn. Anderlecht blijft namelijk een heel goede ploeg waar we niet zomaar van winnen. Ik wil overigens best tekenen voor een gelijkspel als we zondag wel van PSV winnen."

De Zeeuw is op dit moment geen basisspeler van Ajax. "Het is natuurlijk handig om te weten als iemand even iets minder speelt omdat hij iets mankeert", aldus De Boer. "Maar volgens mij gaat het goed met Demy. Hij heeft prima getraind en zit daarom ook bij de selectie voor het duel met Anderlecht. We maken binnenkort wel weer een scan van zijn hoofd."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen