Frankfurt ontslaat Skibbe en haalt Daum

22 maart 2011, 11:38   Bijgewerkt: 22 maart 2011, 11:49

Ook Eintracht Frankfurt maakt het seizoen af met een nieuwe trainer. In navolging van Schalke 04 en Hamburger SV heeft ook de huidige nummer veertien van de Bundesliga zijn coach ontslagen. Michael Skibbe moet per direct het veld ruimen en wordt opgevolgd door Christoph Daum, meldt de club dinsdag.

Afgelopen weekend won Frankfurt met 2-1 van St. Pauli, maar dat was voor de clubleiding niet voldoende. De 'negatieve sportieve ontwikkelingen van de laatste maanden' zijn voor hen doorslaggevend om Skibbe te ontslaan. Frankfurt stond na elf speeldagen nog vierde in de Bundesliga, maar is door een reeks nederlagen afgezakt naar de onderste regionen. Het staat momenteel slechts drie punten boven de rode degradatiestreep. Daum, die een contract tot het eind van het seizoen tekent, krijgt als belangrijkste taak om de ploeg op het hoogste niveau te houden.

Eerder deze maand werden Felix Magath en Armin Veh weggestuurd bij respectievelijk Schalke en HSV. Magath ging prompt aan de slag bij Wolfsburg, dat begin februari afscheid nam van Steve McClaren. Bij Schalke werd onlangs Ralf Rangnick gepresenteerd. Hij was tot de winterstop trainer van Hoffenheim.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen