Ook Benfica wint, Dinamo Kiev verslaat ManCity

10 maart 2011, 23:01   Bijgewerkt: 11 maart 2011, 08:37

Benfica heeft extra slagroom op de Portugese taart gespoten. De ploeg uit Lissabon begon, in navolging van landgenoten Porto en Sporting Braga, met een zege aan de achtste finales in de Europa League. De formatie uit Lissabon versloeg donderdag in het eigen Estadio da Luz Paris Saint Germain met 2-1.

Makkelijk had Benfica het niet met Paris SG. De Fransen kwamen na vijftien minuten spelen op voorsprong door een doelpunt van Peguy Luyindula. Maximiliano Pereira herstelde vlak voor rust het evenwicht, waarna Franco Jara het verschil maakte. De Argentijn scoorde tien minuten voor tijd op aangeven van Pablo Aimar.

FC Porto won eerder op de avond met 1-0 bij CSKA Moskou. Sporting Braga was op eigen veld met dezelfde cijfers te sterk voor Liverpool. De returns zijn volgende week.

Dinamo Kiev begint dan in een goede uitgangspositie aan de terugwedstrijd bij Manchester City. De Oekraïense brigade zegevierde in het eerste duel met 2-0 over de Engelsen. Andriy Shevchenko en Oleg Gusev scoorden voor Kiev, dat eerder dit seizoen in de Champions League nog werd uitgeschakeld door Ajax. Nigel de Jong begon overigens op de bank bij Manchester City en bleef daar de hele wedstrijd.