Ronaldo stuurt Malaga op strafexpeditie

3 maart 2011, 23:50   Bijgewerkt: 4 maart 2011, 00:22

Real Madrid heeft donderdagavond geen spaan heel gelaten van Malaga. De ploeg van José Mourinho boekte een monsterzege op de nummer negentien van de Primera Division en bracht daardoor de achterstand op koploper FC Barcelona terug tot zeven punten. Real-aanvallers Cristiano Ronaldo en Karim Benzema hadden in eigen huis een groot aandeel in de strafexpeditie van de laagvlieger: 7-0 .

{image-old[54414][left-half][]}De doelpuntenproductie van de Koninklijke kwam halverwege de eerste helft op gang. Benzema tekende voor zijn eerste van twee treffers van de avond door af te ronden na goed voorbereidend werk van Xabi Alonso aan de rechterkant. Even later verdubbelde Angel Di Maria de score. De Argentijn rondde af na een vlug uitgevoerde counter. De 3-0 viel vlak voor rust. Ditmaal was Di Maria de aangever in plaats van de afmaker en profiteerde Marcelo van zijn goede assist.

Na de pauze kon de aanhang van Real zich opmaken voor een wervelende Ronaldo. De Portugees wist binnen een half uur drie keer het net te vinden, waarvan één penalty. Tussendoor had Benzema zijn eindtotaal van de avond met zijn hoofd op twee gebracht.

Racing Santander speelde gelijk tegen hekkensluiter Almeria. Op bezoek bij de rode lantaarndrager miste Santander een strafschop, waardoor de ploeg uiteindelijk genoegen moest nemen met 1-1.