Brama: "Europese wedstrijden niet vermoeiend"

Ger
15 april 2011, 14:00

FC Twente nam donderdag na het thuisverlies tegen Villarreal (1-3) afscheid van de Europa League. Na de uitschakeling kunnen de spelers van de landskampioen zich volledig richten op de titelstrijd met PSV en Ajax in eigen land. Toch zal Wout Brama de Europese wedstrijden de komende weken missen.

"We hebben na de eerdere 5-1 nederlaag tegen Villarreal bewust geen risico's genomen. De Eredivisie is nu de belangrijkste competitie", laat Brama optekenen door FCUpdate.nl. Die opvatting zette trainer Michel Preud'homme donderdagavond kracht bij door zijn opstelling aan te passen. Sterkhouders Peter Wisgerhof, Nacer Chadli en Denny Landzaat bekeken de aftrap van de return in de kwartfinale van de Europa League vanaf de bank.

De Almeloër blikt tevreden terug op de Europese campagne, die voor FC Twente begon in de lucratieve Champions League. Een niveau lager maakte de Nederlandse kampioen vervolgens indruk door de Russische clubs Rubin Kazan en Zenit Sint Petersburg te elimineren. "Met uitzondering van het uitduel met Villarreal zijn we in geen enkele wedstrijd weggespeeld. In de return hebben we ons herpakt met goed spel over de vleugels en opkomende backs."

Naast FC Twente vloog ook PSV in de kwartfinale uit de Europa League. Balazs Dzsudzsak concludeerde na de verloren tweestrijd met Benfica dat de selectie van de Eindhovense club op zijn laatste benen loopt. Brama signaleert dat probleem niet bij het keurkorps van de Tukkers. "Ik vond het wel lekker om doordeweeks een Europese wedstrijd te spelen. Van vermoeidheid is bij mij geen sprake. Ik vind dat je voldoende tijd hebt om van die Europese inspanningen te herstellen. Bovendien blijf je met zo'n vol programma in je ritme."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen