Column: Gert zag nog wel perspectief

15 april 2011, 11:30

Vooropgesteld: natuurlijk slaat het nergens op dat Willem II nu, vier speeldagen voor het eind van het seizoen, de samenwerking met trainer Gert Heerkes beëindigt. Wie je nu ook voor de groep zet, degraderen gaat Willem II toch wel. Met of zonder Heerkes. Had die man dan ook gewoon zijn karwei af laten maken. Sterven in schoonheid, de gifbeker helemaal leeg drinken. Dat verhaal.

Waarschijnlijk dacht Willem II daar hetzelfde over. De club wilde Heerkes in een gesprek kenbaar maken dat hij volgend seizoen niet meer op de bank zou zitten. Simpel zat: seizoen afmaken, dan ophoepelen. Niet zo gek, na zo'n seizoen. Maar Heerkes begreep het niet. In de persverklaring van de club staat het als volgt: “Voor Gert Heerkes, die in juli 2010 in dienst trad bij de Tricolores, is het besluit van de club een forse teleurstelling. Hij zag nog wel degelijk perspectief voor een verdere samenwerking, maar Willem II heeft daarover een andere mening.”

Heerkes was dus blijkbaar oprecht teleurgesteld en verrast dat hij moest vertrekken. Na een seizoen waarin de ene wanprestatie de ander in hoog tempo opvolgde en Willem II in dertig wedstrijden maar twaalf punten pakte, vindt hij het raar dat de clubleiding met iemand anders in zee wil. Gert had er nog wel vertrouwen in. Hij zag ongetwijfeld ergens nog een opgaande lijn in het spel van zijn ploeg, zoals het hele seizoen al. Alleen jammer dat niemand anders dat ook zag.

Tijdens het seizoen bleef Heerkes voor de camera altijd positief. Hij zei na iedere nederlaag dat hij progressie had gezien en perspectief zag. Dat moet hij zeggen om vertrouwen te geven aan zijn spelers, dacht ik altijd. Hij zou toch wel beter weten?

Nee dus, blijkt nu. Heerkes zag écht nog perspectief voor zichzelf, ondanks dat hij het team het hele seizoen niet aan de praat gekregen heeft. Hij ging er blijkbaar vanuit dat hij lekker bezig was en mocht blijven, daarom kwam de boodschap van het bestuur als zo'n teleurstelling. Maar Heerkes had, toen hij te horen kreeg dat hij in de zomer moest vertrekken uit het Koning Willem II Stadion, begrijpend en minzaam moeten knikken. Dat had hem, en ook Willem II, dit pijnlijke afscheid bespaard. 

Roland Mather

Twitter: @rolandmather

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen