Janssen wijst Twente de weg in titelstrijd

2 april 2011, 20:33   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Als FC Twente dit seizoen landskampioen wordt, kan niemand zeggen dat het de titel gestolen heeft. Zaterdag won het voor de derde keer dit seizoen, beker meegeteld, van PSV, de belangrijkste rivaal in de titelstrijd. Een benutte strafschop en een prachtig lobje van Theo Janssen bepaalden de eindstand op 2-0. 

Als Twente hier had verloren, was die fout van Blom een enorm dure geweest, nu valt de schade voor het arbitrale kwartet mee. Twente kreeg wat het wilde en waar het recht op had, namelijk de drie punten. Het neemt hierdoor de koppositie over van PSV en heeft, met nog maar vijf speeldagen voor de boeg, plotseling de beste papieren om kampioen te worden.

Ook in Enschede werd weer duidelijk hoe zeer de ploeg een scorende spits mist. Marcus Berg deed wel weer zijn best, maar was voor de zoveelste keer dit seizoen ongelukkig in de afronding. Alleen al voor rust kreeg hij drie kansen, waarvan één vrij voor Twente-keeper Mihaylov. Tot wanhoop van hemzelf en zijn ploeggenoten ging de bal er echter weer niet in.

Overigens was Berg niet de enige PSV’er die kansen liet liggen, want ook Otman Bakkal had zijn vizier niet op scherp staan. Een volley van de middenvelder ging net naast en even later schoot hij in kansrijke positie voorlangs het verlaten doel van Mihaylov.

Diezelfde Janssen zorgde een kwartier later voor de beslissing én het absolute hoogtepunt van de avond. Het lobje waarmee hij voor 2-0 zorgde, was van ongekende schoonheid.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen