PSV en FC Twente hopen op mirakel

13 april 2011, 15:00

Helemaal kansloos ben je nooit en de handdoek in de ring gooien voordat een wedstrijd gespeeld moet worden, doen sporters over het algemeen niet. Maar zeker is dat PSV en FC Twente donderdag een wonder nodig hebben om de halve finale van de Europa League te bereiken. Een voorbeschouwing.

Het was een ongekende luxe: twee Nederlandse ploegen bij de laatste acht van de Europa League. De laatste keer dat dat gebeurde was in 2002, met Feyenoord en PSV. Beide teams stonden toen in de kwartfinale tegenover elkaar en uiteindelijk zou Feyenoord zelfs het toernooi winnen. Na PSV werden ook Internazionale en Borussia Dortmund nog geklopt door de ploeg van toenmalig coach Bert van Marwijk.

Maar ook de Europese subtop is nog een maatje te groot voor de Nederlandse top, bleek vorige week op pijnlijke wijze. Dat Villarreal te sterk was voor FC Twente viel min of meer te verwachten, zelfs voor FC Barcelona en Real Madrid is de gele brigade van coach Juan Carlos Garrido geen gemakkelijke opponent. Maar de manier waarop Twente geklopt werd, gaf wel te denken. De Tukkers werden volledig overklast en verloren met 5-1. Pas in blessuretijd maakte Marc Janko de Enschedese ‘eretreffer’.

Twente moet nu dus thuis met 4-0 zien te winnen om door te gaan, een praktisch onmogelijke opdracht. Toch is er hoop, want Valencia liet afgelopen weekend zien dat het mogelijk is. De ploeg uit de sinaasappelstad won de derby tegen Villarreal met maar liefst 5-0. Voor één doelpunt minder doet men het ook in Enschede.

In Lissabon kon PSV dat echter geen moment waarmaken en de thuisploeg nam met speels gemak een 3-0 voorsprong. Een doelpunt van invaller Zakaria Labyad bracht de hoop bij PSV terug, maar in blessuretijd wist Benfica er nog 4-1 van te maken. Een duur doelpunt, want 2-0 op eigen veld winnen is geen onmogelijke opgave. Om 3-0 te winnen is daarentegen een stuk lastiger.

Eén ding is in ieder geval zeker : iets te verliezen hebben Twente en PSV na de nederlagen in de heenwedstrijden niet meer. Vanaf 21.05 uur gaan beide teams op zoek naar een mirakel én zelfvertrouwen. Met name dat laatste kan belangrijk zijn in de strijd om de titel. Want die gaat, wat er ook gebeurt, na donderdag gewoon door.

Roland Mather

Twitter: @rolandmather

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen