De Boer: "Amoah een optie voor Ajax"

18 juli 2011, 08:32   Bijgewerkt: 18 juli 2011, 08:40

Ajax-trainer Frank de Boer overweegt om Matthew Amoah toe te voegen aan zijn selectie. De Ghanees wordt mogelijk naar Amsterdam gehaald als stand-in voor een andere aanwinst, Kolbeinn Sigthórsson. Al is De Boer nog niet zeker van zijn zaak.

Amoah is alleen een optie als De Boer de jonge Geoffrey Castillion, afkomstig uit de eigen jeugd, nog niet rijp acht voor het grote werk. "Amoah is de revue gepasseerd", geeft de coach toe in De Telegraaf. "We zullen daar de komende dagen zorgvuldig naar kijken. Hij is ervaren, maar normaal worden er liever geen oudere spelers aangetrokken. Het is best lastig. Ik moet me afvragen wie ik in de Champions League in de spits opstel als Sigthorsson geblesseerd is, Siem de Jong of Amoah.  Als ik voor Siem kies, hoeft Amoah of iemand anders niet te worden gekocht."

Overigens sluit De Boer niet uit dat hij alsnog een kans wil geven aan Castillion, al is de aanvaller momenteel opnieuw geblesseerd. "Ik heb vertrouwen in Geoffrey. Maar hij heeft weer wat vocht in zijn knie en we kunnen niet te lang wachten."

Mocht Castillion niet in aanmerking komen voor speeltijd, dan is Ajax bereid om hem op huurbasis te laten gaan. RKC Waalwijk is dan een belangrijke gegadigde.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen