Van As: "Het is nu rustig rond Amoah"

31 juli 2011, 09:41

NAC Breda lijkt klaar op de transfermarkt. Technisch directeur Jeffrey van As liet zaterdagavond althans weten dat ‘aankopen in principe zijn uitgesloten’ en dat er vermoedelijk geen spelers meer vertrekken. Ook Matthew Amoah niet.

“Het is nu rustig rond Amoah”, zei Van As tegen Eredivisie Live. “De laatste weken is het wel rumoerig rond hem geweest. Er hebben veel clubs in de krant gestaan, maar AZ is de enige die zich officieel heeft gemeld voor hem. Zowel wij als hij zijn er niet uitgekomen met AZ. Ik hoop dat hij blijft, want hij past in ons financiële plaatje.”

Die opmerking staat haaks op de uitlatingen die directeur Ed Busselaar zondag deed in Voetbal International. De preses hoopt Amoah weliswaar te behouden, maar een vertrek van de Ghanese spits is vanwege diens hoge salaris wenselijk. “Dan komt er salarisruimte vrij, terwijl we de opbrengst van zijn transfer kunnen benutten om onze liquiditeitspositie te verstevigen. Door zijn salaris uit te sparen kunnen we een transfervrij speler aantrekken”, verklaart Busselaar tegen het weekblad.

Zoals het er nu naar uitziet, trekt NAC geen spelers meer aan. Van As: “We hebben nog wel wat budget, maar een aankoop moet wel kwaliteit hebben. En van het budget dat wij hebben, wordt het lastig om een Eredivisiewaardige speler te halen.”

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen