Fitte selectie noopt Huistra tot lastige keuzes

19 augustus 2011, 15:15   Bijgewerkt: 19 augustus 2011, 15:20

Blessureproblemen blijven dit prille seizoen nog uit bij FC Groningen. Ook voor de derde competitiewedstrijd, tegen NAC Breda, beschikt trainer Pieter Huistra over een complete selectie. Hij moet Johan Kappelhof, Matias Jones en de herstellende Koen van de Laak daarom teleurstellen. De drie behoren niet tot de wedstrijdselectie.

Omdat iedereen fit is, moet Huistra lastige keuzes maken. "Vrijdag is zeker niet de favoriete dag in de week. Dat is de dag waarop keuzes aan spelers duidelijk gemaakt worden. En het is nooit leuk jongens teleur te moeten stellen, terwijl ze toch goed hun best doen", zegt Huistra op de Groningen-website. "Iedereen moet zich er van bewust zijn dat het niet alleen gaat om de elf die op het veld staan. De gehele selectie kan mooie dingen neerzetten. Met elkaar, dus alle spelers, is het een heel aardig team. Zelf spelers die nu even niet aan spelen toekomen, hebben baat bij het niveau."

Tegenstander NAC Breda is na twee duels nog puntloos, maar dat zegt Huistra niets. "Ze hebben zowel tegen FC Twente als Heracles Almelo wel in de wedstrijd gezeten. Het is een jonge, voetballende ploeg. Een geduchte tegenstander die de bal kan laten gaan en ook opportunistisch kan spelen. Ze hebben veel ‘lopende’ mensen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen