Pastoor laat Grootfaam debuteren bij NEC

26 augustus 2011, 11:23   Bijgewerkt: 26 augustus 2011, 11:38

Dammyano Grootfaam maakt zaterdag in de thuiswedstrijd van NEC tegen Heracles Almelo zijn debuut in de Eredivisie. Door de absentie van Nathaniel Will, Niels Wellenberg (beiden geblesseerd) en Pavel Cmovs (schorsing) speelt de 20-jarige Brabander als rechtsback bij de Nijmegenaren, zo meldt De Gelderlander.

Grootfaam was in het verleden rechtsbuiten, maar onder leiding van Wiljan Vloet is hij vorig seizoen ‘omgeschoold’ tot verdediger.

Cmovs blijft dus voor één wedstrijd geschorst. De aanklager betaald voetbal had hem een voorstel gedaan voor een uitsluiting van een duel naar aanleiding van zijn rode kaart in het duel met AZ vorige week. Hij moest toen voortijdig van het veld voor het neerhalen van een tegenstander in scoringspositie. Cmovs ging hier niet mee akkoord. De tuchtcommissie heeft de zaak behandeld en bevestigt het oordeel van de aanklager.

Ook John Goossens is absent. Hij kampt met een knieblessure. Erwin Stadhouders en Abdisalam Ibrahim zijn evenmin inzetbaar. Erton Fejzullahu stapte vrijdag geblesseerd van het trainingsveld. Het is nog onduidelijk of de Zweed kan spelen.

Vermoedelijke opstelling NEC: Cillessen; Grootfaam, Van Eijden, Nuytinck, Amieux; Van der Velden, Schone, Koolwijk; George, Platje, Nijland.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen