Altidore over kritiek Verbeek: "Ga hard werken"

21 oktober 2011, 07:15

Jozy Altidore kreeg in aanloop naar het Europa League-duel met Austria Wien forse kritiek van AZ-coach Gertjan Verbeek. De Amerikaan was de afgelopen weken een vaste waarde in de basis, maar Verbeek had het even met hem gehad. "Voetballend ben ik niet zo te spreken over hem en ook buiten het voetbal niet", zei hij.

Tegen Austria moest Altidore om die reden plaatsnemen op de bank. Hij mocht pas in de slotfase, toen AZ tegen een 0-2 achterstand aan keek, als invaller in de ploeg komen. Met de Amerikaan in het elftal kwam de thuisploeg prompt terug tot 2-2.

Na afloop van de wedstrijd wilde Altidore niet veel zeggen over de kritische uitlatingen van Verbeek aan zijn adres. De spits leek zelfs niet te weten wat Verbeek een dag eerder precies over hem gezegd had. "Ik heb niet gehoord waarom ik op de bank zat, de trainer heeft me geen uitleg gegeven. Dat ik een keer op de bank zit kan gebeuren, de coach moet keuzes maken", zei de bonkige Amerikaan tegen FCUpdate.nl.

"Het enige wat ik kan doen, is hard werken", vervolgt hij. "Om te beginnen vrijdag, tijdens de training. Het is aan mij om te zorgen dat de coach niet om me heen kan."

Wat vooral opvallend was aan de kritiek van Verbeek, was dat het ook om zaken buiten het veld ging. De trainer lijkt zich te storen aan het gedrag van de Amerikaan, maar zelf weet Altidore van niets. Hij is ook niet van plan om Verbeek te vragen wat hij met zijn kritiek bedoelde. "Nee hoor, ik heb geen behoefte om dat te vragen. Als profvoetballer moet je gewoon je best doen en hard werken. Verder kan ik er ook weinig over zeggen. Het belangrijkste is de volgende wedstrijd, tegen Roda JC."

Tegen Roda JC zal AZ beter voor de dag moeten komen dan tegen Austria Wien, want donderdag was het spel van de Alkmaarders niet best. "We leken niet helemaal scherp", had ook Altidore gezien. "Maar positief is wel dat we karakter toonden en nog twee doelpunten wisten te maken. Dat bewijst dat we een goede ploeg hebben."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen