Groep A: Belgen hebben het in eigen hand

7 oktober 2011, 23:50   Bijgewerkt: 8 oktober 2011, 13:50

België heeft deelname aan Euro 2012 weer helemaal in eigen hand. Voor eigen publiek wonnen de Rode Duivels vrijdag probleemloos van Kazachstan (4-1) en na afloop hoorden ze dat groepswinnaar Duitsland met 3-1 had gewonnen bij het Turkije van coach Guus Hiddink.

Door de uitslagen neemt België de tweede plek in poule A over van Turkije. Met nog één speeldag te gaan bedraagt het verschil slechts één punt. Het slechte nieuws is echter dat België dinsdag op bezoek moet bij Duitsland, terwijl Turkije het in eigen huis opneemt tegen Azerbeidzjan.

Oud-PSV’er Timmy Simons brak op slag van rust de ban voor België. Nog voor de pauze maakte Eden Hazard er 2-0 van. Na de doelwissel voerden Vincent Kompany en Marvin Ogunjimi (ex-RKC) de score op tot 4-0, waarna Kazachstan de eer redde. Bij België stonden PSV’er Dries Mertens en Ajacied Jan Vertonghen in de basis.

Door goals van Mario Gomez en Thomas Müller stond Duitsland na dik een uur met 2-0 voor in Turkije. Hakan Kadir Balta gaf Hiddink en co nieuwe hoop door twaalf minuten voor tijd de aansluitingstreffer te maken, maar Bastian Schweinsteiger vergrootte het verschil niet lang daarna weer tot twee goals (1-3).

Eerder vandaag toonde Marc Janko zich ook voor de nationale ploeg van Oostenrijk goed op schot. Door twee doelpunten van de spits van FC Twente zegevierde het Alpenland met 4-1 bij Azerbeidzjan, dat een uur met tien man speelde. Oostenrijk schiet weinig op met deze driepunter; het kan zich niet meer plaatsen voor het EK.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen