Koploper City na de pauze voorbij 'Wolves'

29 oktober 2011, 17:48   Bijgewerkt: 29 oktober 2011, 21:19

Manchester City blijft nagenoeg foutloos in de Engelse Premier League. Een week na de galavoorstelling bij aartsrivaal Manchester United (6-1 winst) zegevierden The Citizens zaterdag voor de negende keer in tien competitieduels. Wolverhampton Wanderers werd op Eastlands met 3-1 verslagen.

The Wolves hielden City in de eerste helft knap in bedwang, maar moesten na de pauze toch capituleren. Edin Dzeko in de 52ste en Aleksandar Kolarov in de 67ste minuut waren trefzeker voor City, waar Nigel de Jong opnieuw op de bank bleef. Uit een strafschop, die gepaard ging met een rode kaart van Vincent Kompany, bracht Stephen Hunt een kwartier voor tijd de spanning terug, maar verder kwamen de bezoekers niet. Adam Johnson maakte er in de slotfase zelfs nog 3-1 van.

Lijstaanvoerder Manchester City heeft na tien wedstrijden vijf punten voorsprong op nummer twee Manchester United, dat eerder op de dag met 1-0 won bij Everton.

Doelman Michel Vorm handhaafde zich met Swansea City in de middenmoot, door voor eigen publiek met 3-1 te winnen van Bolton Wanderers. Martin Jol nam met Fulham enige afstand van de gevarenzone. De uitwedstrijd tegen concurrent Wigan Athletic werd met 2-0 gewonnen, mede door een goal van Moussa Dembélé. Bij Wigan viel Ronnie Stam twintig minuten voor tijd in, Patrick van Aanholt was absent.