Telstar boekt doelpuntrijke zege op Fortuna

17 oktober 2011, 22:03   Bijgewerkt: 17 oktober 2011, 22:09

SC Telstar heeft maandagavond de kater van het ruime verlies tegen FC Zwolle (7-3) van de vorige competitieronde weggespoeld. De ploeg van trainer Jan Poortvliet klopte Fortuna Sittard in eigen huis in een doelpuntrijk duel: 2-5. Door de zege mag Telstar weer een beetje naar boven kijken in de Jupiler League.

Dat Telstar overtuigend wist te winnen in Sittard was zeer verrassend. Van de vier thuiswedstrijden die de Limburgers dit seizoen in de Trendwork Arena afwerkten, wisten ze er maar één niet te winnen. Alleen FC Den Bosch (2-2) wist tot vanavond een resultaat over te houden aan een bezoek aan Sittard.

Aanvankelijk leek er ook geen vuiltje aan de lucht voor Fortuna, dat na tien minuten dankzij Gommans op voorsprong kwam. Treffers van Sheotahul en Hoefdraad brachten de bezoekers echter nog voor rust aan de leiding: 1-2. Na de pauze voerden Plat, Lettinga en weer Hoefdraad de score verder op. Scheelen deed in de extra tijd nog iets terug voor de thuisclub, die Gommans kort daarvoor rood zag krijgen.

Telstar klimt door de overwinning naar de twaalfde plaats in de Jupiler League. Die plaats deelt de ploeg met Sparta, dat eveneens elf punten overhield aan de eerste negen duels. Fortuna zakt een plek en staat nu veertiende.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen