Huntelaar niet in actie tegen Zwitserland

9 november 2011, 15:53   Bijgewerkt: 9 november 2011, 16:35

Klaas-Jan Huntelaar doet vrijdag niet mee in de oefeninterland van Nederland tegen Zwitserland. Na overleg met Huub Stevens, de coach van Huntelaar bij Schalke 04, heeft bondscoach Bert van Marwijk besloten geen risico met de spits te nemen. Dinsdag tegen Duitsland is Huntelaar vermoedelijk wel weer van de partij.

Huntelaar liep zes dagen geleden, in de Europa League-wedstrijd van Schalke 04 tegen AEK Larnaca, een dubbele neusbreuk op. Woensdag trainde hij voor het eerst voluit mee met de Oranje-selectie, maar volgens Van Marwijk komt het duel van vrijdag te vroeg. "De kans is niet groot dat hij speelt", zei hij tijdens zijn perspraatje in Noordwijk. "Als je geen risico hóeft te nemen met een speler, doe ik het ook niet."

Die woorden zullen Huub Stevens als muziek in de oren klinken. "Hij heeft me gebeld en gevraagd geen risico te nemen. Dat zal ik dus niet doen. Ik ben zelf ook clubtrainer geweest, dus ik kan me prima verplaatsen in zijn positie", aldus de bondscoach, die Huntelaar dinsdag tegen Duitsland echter wel gaat gebruiken. "Dan is het alweer bijna twee weken geleden dat hij de breuk opliep, dat moet kunnen. Het duel met Zwitserland is gewoon iets te kort dag. En dat zeg ik ook om hem te beschermen."

Door de absentie van Huntelaar is Robin van Persie vrijwel zeker de spits van Oranje tegen de Zwitsers. Dat zou betekenen dat er links voorin een plek vrij komt voor Rafael van der Vaart. Kevin Strootman speelt vermoedelijk weer op het middenveld naast Mark van Bommel, Edson Braafheid vervangt Erik Pieters links in de defensie.

Van Marwijk is niet van plan om vrijdag veel te experimenteren, liet hij alvast weten. "Ik geloof er niet in om meerdere systemen te beheersen. Ik speel liever één vast systeem, waarin iedereen weet wat op welke positie van hem gevraagd wordt."

Vermoedelijke opstelling Oranje: Stekelenburg; Van der Wiel, Mathijsen, Heitinga, Braafheid; Strootman, Van Bommel; Van der Vaart, Sneijder, Kuyt; Van Persie

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen