Oranje komt niet uit de verf tegen Zwitsers

Ger
11 november 2011, 22:22   Bijgewerkt: 13 november 2011, 22:42

De eerste oefeninterland van Oranje in voorbereiding op het EK van volgend jaar is op een teleurstelling uitgelopen. Een matig spelend Nederlands elftal wist vrijdag in de Amsterdam ArenA geen afstand te nemen van Zwitserland: 0-0. Voor Oranje is het na de nederlaag tegen Zweden de tweede keer op rij dat niet werd gewonnen.

Na ruim een kwartier spelen had Babel zelfs de openingstreffer op zijn schoen, maar hij verzuimde een kansrijke uitbraak doeltreffend te beëindigen. Niet veel later slalomde de vleugelspeler fraai door de Zwitserse defensie, waarna zijn uithaal met moeite werd gestopt door keeper Diego Benaglio. Het waren schaarse hoogtepunten in een tegenvallende eerste 45 minuten waarin het Nederlands elftal de regie over de wedstrijd niet strak in eigen hand wist te krijgen.

Door slechte communicatie tussen Braafheid en Mathijsen kon Stephan Lichtsteiner na twintig minuten vogelvrij richting het doel van Maarten Stekelenburg snijden. De voorzet van de verdediger van Juventus werd van dichtbij evenwel niet op waarde geschat door Admir Mehmedi. Gerommel in de Zwitserse defensie bood Nederland voor de pauze eveneens een uitgelezen kans om te scoren. Wesley Sneijder en Robin van Persie wisten de roos na balverlies van Lichtsteiner echter niet te treffen.

Het zal Van Marwijk ongetwijfeld zorgen baren dat Oranje, met ook de nederlaag tegen Zweden in het achterhoofd, geen afstand kon nemen van het jeugdige Zwitserland. De Alpenbewoners wisten in het kwalificatietraject zelfs geen EK-ticket af te dwingen. In het vriendschappelijke treffen met Duitsland, over vier dagen in Hamburg, zal de keuzeheer zijn eerste elf zeker op diverse plaatsen wijzigen. De basis van Oranje is wellicht smaller dan Van Marwijk aanvankelijk had gedacht.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen