Verbeek: "Komende twee duels beslissend"

2 november 2011, 19:01

De komende twee wedstrijden van AZ in de Europa League, uit tegen respectievelijk Austria Wien en Malmö FF, zijn beslissend voor Europese overwintering. Dat stelt coach Gertjan Verbeek in de aanloop naar het duel met Austria (donderdag).

Met nog drie duels te gaan, staat Metalist eerste in de poule met twee punten meer dan nummer twee AZ. Austria staat derde op een punt van de Alkmaarders, Malmö is nog zonder punten. “Metalist is de favoriet”, stelt Verbeek op AZ.nl. “De komende twee wedstrijden worden beslissend of we ons plaatsen voor de volgende ronde. Ik geloof niet dat dat beslist wordt in onze laatste wedstrijd, thuis tegen Metalist.”

Een goed resultaat in Oostenrijk is donderdag dus noodzakelijk. Maar dat wordt niet makkelijk, aangezien Austria AZ twee weken geleden in Alkmaar op 2-2 hield. “We hebben toen aangevallen met veel man voor de bal”, weet Verbeek nog. “Daar heeft Austria goed van geprofiteerd door te counteren. Je moet tegen deze ploeg oppassen dat je er niet al staat, maar dat je er komt.”

Brett Holman is hersteld van een liesblessure en maakt tegen Austria mogelijk zijn rentree. Niklas Moisander is in elk geval niet van de partij. De Finse verdediger is geschorst, maar is wel meegereisd naar Oostenrijk om de ploeg te ondersteunen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen