Chelsea blijft in nek Spurs hijgen na remise

22 december 2011, 22:58   Bijgewerkt: 22 december 2011, 23:34

Tottenham Hotspur heeft nagelaten om een gat te slaan met Chelsea in de Premier League. De ploeg van manager Harry Redknapp  bleef donderdagavond op White Hart Lane steken op 1-1 tegen de stadsgenoot uit Londen. Door de remise blijft het verschil tussen de Spurs, die derde staan in de Engelse competitie, en nummer vier Chelsea twee punten.

Tottenham was er in eigen huis op gebrand om de kloof met The Blues te vergroten en opende sterk. Gareth Bale leverde al na acht minuten een puike voorzet af op Emmanuel Adebayor, die de bal achter Petr Cech wist te glijden. De bezoekers probeerden zich te herpakken na de openingstreffer, maar bleven in de beginfase de onderliggende partij.

De Londenaren wisten halverwege de eerste helft toch verrassend langszij te komen. Ashley Cole kwam door over de linkerkant en zijn voorzet werd door Daniel Sturridge van dichtbij achter Brad Friedel getikt. Hierna raakte het duel meer in evenwicht en kregen beide ploegen in het restant van de wedstrijd kansen voor de overwinning. Sturridge had zijn tweede van de avond moeten maken, maar zijn kopbal ging naast het doel. Ook de thuisploeg slaagde er niet meer in om het net te vinden, waardoor het duel in een gelijkspel eindigde.

Bij Tottenham moest Rafael van der Vaart vlak voor rust naar de kant met een hamstringblessure. Door de remise heeft zijn werkgever negen punten achterstand op ranglijstaanvoerder Manchester City.