Heracles overtuigend langs De Graafschap

20 december 2011, 22:53   Bijgewerkt: 20 december 2011, 23:34

Heracles Almelo heeft zich dinsdagavond voor de kwartfinale van het bekertoernooi geplaatst. De ploeg van trainer Peter Bosz rekende in het Polman Stadion af met De Graafschap. De thuisploeg was oppermachtig in de oostelijke derby en de bezoekers kwamen er met een 4-0 nederlaag nog genadig van af.

Bij rust leidden de Almeloërs 'slechts' met 3-0. Willie Overtoom opende de score al na drie minuten, na een fraaie aanval, op aangeven van de niet zelfzuchtige Glynor Plet. Deze stond ook aan de basis van de tweede treffer. De lange spits veroverde, fel jagend, de bal maar schoot die tegen de binnenkant van de paal. De ongelukkige Purrel Fränkel liep het leer alsnog binnen.

De Graafschap kwam zelden in de buurt van Remko Pasveer. Een doodenkele maal toonde Nenad Sreckovic namens de bezoekers iets van kwaliteit. Marko Vejinovic had de score verder kunnen opvoeren. Hij schoot voorlangs en even later uit een vrije trap hard tegen de lat.

Vlak na de hervatting had hij wel succes, beheerst en fraai. Scheidsrechter Eric Braamhaar maakte dat niet meer actief mee. Hij raakte geblesseerd en gaf in de rust de fluit over aan de vierde official Merlijn Gerritsen. Die werd het niet al te moeilijk gemaakt. Toen Heracles aan het eind van de feestavond begrijpelijk al aan de feestdagen begon te denken, kreeg De Graafschap ook nog even kans aan te vallen.