ManU nestelt zich naast morsend City aan kop

26 december 2011, 17:48   Bijgewerkt: 27 december 2011, 02:12

Manchester City is niet langer alleenheerser in de Premier League. De gefortuneerde Citizens kwamen op Boxing Day, maandag, op visite bij West Bromwich Albion niet tot winst (0-0) en moeten daardoor de koppositie nu delen met Manchester United, dat Wigan Athletic vernederde (5-0).

Op The Hawthorns had Manchester City het betere van het spel, maar het wist de hard werkende Baggies niet van zich af te schudden. City, waar Nigel de Jong op de bank bleef, kreeg na de pauze via Mario Balotelli de beste kans. De omstreden spits schoot echter op de lat. Niet veel later raakte ook de thuisclub het houtwerk; Jerome Thomas zag zijn inzet na zeventig minuten op de paal uiteen spatten.

Na achttien wedstrijden heeft City 45 punten. Ook stadgenoot Manchester United heeft die score. The Red Devils wervelden met 5-0 over Wigan Athletic, waar Ronnie Stam een basisplaats had en Patrick van Aanholt absent was. Dimitar Berbatov scoorde drie keer. Ook Luis Antonio Valencia een voormalig PSV’er Ji-Sung Park waren trefzeker. Na veertig minuten, bij een 1-0 stand, moest Wigan verder met tien man. Conor Sammon kreeg rood voor een overtreding op Michael Carrick.

Op basis van het doelsaldo gaat Manchester City nog wel aan de leiding: +38 om +33. ManCity en ManU hebben tien punten voorsprong op nummer drie Tottenham Hotspur, maar het team van Rafael van der Vaart heeft nog twee duels tegoed.

In de subtop liet Liverpool, waar Dirk Kuyt de hele wedstrijd op de bank zat, op het eigen Anfield twee punten liggen tegen hekkensluiter Blackburn Rovers (1-1). Charlie Adam zette Blackburn op slag van rust op 0-1, Maxi Rodriguez maakte acht minuten na de pauze gelijk. Bij Liverpool stond Luis Suarez ‘gewoon’ in de basis. Vanwege racisme werd de voormalig Ajacied vorige week voor acht duels geschorst, maar hij heeft beroep aangetekend tegen de straf. Steven Gerrard maakte met nog twintig minuten te gaan zijn rentree bij The Reds, na twee maanden blessureleed.

Nummer zeven Newcastle United profiteerde van de misstap van Liverpool. Met Tim Krul onder de lat zegevierden The Magpies met 0-2 bij laagvlieger Bolton Wanderers. Hatem Ben Arfa en Demba Ba maakten in de laatste twintig minuten het verschil. Newcastle heeft na achttien wedstrijden dertig punten, één minder dan Liverpool.

Middenmoters Sunderland en Everton hielden elkaar op 1-1. Bij Everton verschenen de Nederlanders Royston Drenthe en John Heitinga aan de aftrap.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen