Vertonghen: score Lyon te laat doorgekregen

Ger
8 december 2011, 07:00

Het ticket voor de achtste finales van de Champions League leek voor Ajax slechts een formaliteit. De laatste speelronde in de groepsfase verliep woensdagavond echter volgens een doemscenario. De Amsterdammers zagen concurrent Olympique Lyon een schier onoverbrugbare achterstand van drie punten en zeven treffers wegpoetsen.

Ajax bewees zichzelf geen goede dienst door op eigen veld van Real Madrid te verliezen (0-3). In het andere groepsduel kwam het al uitgeschakelde Dinamo Zagreb aanvankelijk op voorsprong, maar een rode kaart voor Jerko Leko liet zich na rust nadrukkelijk voelen. Tegen tien spelers liep Olympique Lyon mede door drie treffers van Batéfimbi Gomis uit naar een monsterscore (1-7). Daardoor stoot de Franse club op basis van een beter doelsaldo door in het miljoenenbal. Voor de equipe van trainer Frank de Boer rest na de winterstop een vervolg in de minder aansprekende Europa League.

{image-old[62238][left-half][]}Jan Vertonghen baalt dat hij door de technische staf van Ajax pas laat op de hoogte werd gebracht van de scoringsdrift van Olympique Lyon in Kroatië. "Het was handig geweest als we het eerder hadden geweten", aldus de verdediger tegen FCUpdate.nl. "In de tweede helft werden Dmitriy Bulykin en Davy Klaassen ingebracht om nog iets te forceren, maar die opzet was voor vrijwel niemand duidelijk. Alleen ik wist op dat moment de tussenstand van de andere wedstrijd. Dat is wel apart. De meeste jongens kregen het pas door in de 85ste minuut. Veel te laat natuurlijk."

Ajax had tegen Real Madrid de pech dat in de eerste helft twee doelpunten onterecht werden afgekeurd door de Portugese arbitrage. Nicolas Lodeiro en Miralem Sulejmani stonden niet buitenspel toen ze doelman Antonio Adan passeerden. "Dat is balen. Het had ons een boost kunnen geven. Dan hadden we de kleedkamer opgezocht met een 2-2 tussenstand en was het nog niet beslist geweest", zegt Vertonghen. "Nu verliezen we ruim en dat was onnodig. Aan de andere kant, als Real Madrid alle sterspelers had ingezet, was de nederlaag ongetwijfeld juist hoger uitgevallen."

{image[278404][right-half][]}"Ik denk dat de meeste mensen al rekening hadden gehouden met het bereiken van de volgende ronde. Wie had nu verwacht dat het zo zou uitpakken? Overwinteren in de Champions League was uniek geweest voor veel van onze spelers. Het is echt zonde dat we dat mislopen", verzucht de aanvoerder van Ajax. "We hebben vooral in de duels met Olympique Lyon laten zien dat we het niveau van dit toernooi aankunnen. We hoeven ons niet te schamen dat we twee keer onderuit zijn gegaan tegen Real Madrid. Die ploeg is van de buitencategorie. We zullen wel even een paar dagen moeten bijkomen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen