Wenger plaatst fitheid boven record Van Persie

Ger
26 december 2011, 11:47

Arsenal werkt binnen zeven dagen liefst drie wedstrijden af. Het is de vraag of Robin van Persie telkens aan de aftrap zal staan. Manager Arsene Wenger wil zijn sterspeler deze periode niet overbelasten.

De Londense club speelt dit jaar in de Premier League voor eigen publiek nog tegen Wolverhampton Wanderers en Queens Park Rangers. Op 2 januari wacht vervolgens een bezoek aan stadgenoot Fulham. In de eerste twee duels kan Van Persie een record van Alan Shearer evenaren. De oud-international van Engeland reikte in 1995 tot liefst 36 competitietreffers. Van Persie staat dit kalenderjaar op 34 doelpunten.

De Nederlandse aanvaller wil graag de geschiedenisboekjes ingaan, maar Wenger maakt zich zorgen over de fysieke gesteldheid van zijn aanvoerder. "Het zal hem zwaar vallen om de komende wedstrijden telkens vanaf het begin te starten. Ik wil hem niet van het record afhouden, maar fit blijven is ook waardevol. Ik denkt dat grote spelers weten wat belangrijk is", geeft de Fransman een duidelijke hint aan Van Persie. "Het record moet geen obsessie worden."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen