Omstreden penalty helpt Chelsea ronde verder

28 januari 2012, 15:09

Chelsea is door naar de laatste zestien van de FA Cup. De ploeg uit Londen had het op Loftus Road bijzonder lastig met stadgenoot Queens Park Rangers, maar een cadeautje van scheidsrechter Mike Dean hielp de ploeg aan de overwinning.

Dean legde de bal na een kwartier in de tweede helft op de stip na contact tussen QPR-verdediger Clint Hill en Chelsea-aanvaller Dean Sturridge. Er leek weinig aan de hand te zijn, maar Juan Mata had daar maling aan. De Spanjaard benutte de penalty en zette Chelsea daarmee op een, achteraf beslissende, 0-1 voorsprong.

De wedstrijd tussen QPR en Chelsea had een extra lading door een incident tussen Anton Ferdinand en John Terry eerder dit seizoen. De verdediger van Chelsea zou Ferdinand toen racistisch bejegend hebben. Terry is inmiddels in staat van beschuldiging gesteld. Ferdinand had aangekondigd dat hij een hand van Terry voorafgaand aan het duel zou weigeren, waarna de Engelse voetbalbond maar besloot om het traditionele handjes schudden helemaal achterwege te laten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen