Tiental City redt het net niet tegen United

Koen Freriks
8 januari 2012, 16:10   Bijgewerkt: 8 januari 2012, 16:30

Manchester City ligt uit het toernooi om de FA Cup. De koploper van de Premier League werd zondag uitgeschakeld door stadgenoot Manchester United, dat zich daarmee revancheerde voor de 6-1 competitienederlaag van eerder dit seizoen. United won met 3-2 van de aartsrivaal, die tachtig minuten lang met een mannetje minder speelde, maar de wedstrijd toch spannend hield.

De wraak op de steenrijke stadgenoot, bij wie Nigel de Jong mocht starten, had vele malen zoeter kunnen zijn voor United. Wayne Rooney bracht de gasten na tien minuten op voorsprong. Een fraaie voorzet van Antonio Valencia werd even fraai binnen gekopt door de Engelse spits, die (toevallig?) vandaag nog in de media in verband werd gebracht met een transfer van 72 miljoen euro naar City.

Het slordigheidje van Rooney bleek echter een voorbode voor de tweede helft. Manchester City leek te worden afgeslacht, maar kon zich herstellen omdat United slordig met het balbezit omging. Aleksandr Kolarov, de linksback van de thuisploeg, hielp City bovendien aan een bliksemstart in de tweede helft door al na drie minuten een vrije trap achter United-doelman Anders Lindegaard te krullen.

Ferguson besloot na een uur in te grijpen en bracht Paul Scholes, die plotseling is teruggekomen op zijn pensioen. De 37-jarige middenvelder zat ineens bij de wedstrijdselectie van vandaag en is tot het eind van dit seizoen weer inzetbaar. Met de routinier behield United wel het overwicht, maar overtuigend zag het er niet uit. Sterker nog, City ging er weer helemaal in geloven toen Sergio Agüero in de 64ste minuut de aansluitingstreffer maakte. De mannen van Ferguson hadden nog geluk dat een handsbal van Phil Jones in de zestien ongezien bleef en stapten uiteindelijk na een benauwde tweede helft toch met een zege van het veld.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen