Arsenal wint ruim, Van Persie scoort drie keer

Ger
4 februari 2012, 15:54   Bijgewerkt: 4 februari 2012, 16:11

Robin van Persie heeft Arsenal zaterdagmiddag nadrukkelijk de weg gewezen naar een klinkende overwinning op Blackburn Rovers. De Oranje-international was liefst drie keer trefzeker en verzorgde bovendien twee assists. De Londenaren zegevierden voor eigen publiek uiteindelijk met 7-1.

Van Persie tekende in de eerste helft voor twee doelpunten, allebei op aangeven van Theo Walcott. Vlak voor rust was de oud-Feyenoorder met fraai voorbereidend werk bovendien betrokken bij het derde doelpunt van de thuisclub. Jongeling Alex Oxlade-Chamberlain zorgde voor het beslissende tikje.

Blackburn Rovers, dat via Morten Gamst Pedersen nog wel op 1-1 was gekomen, moest in de 43e minuut met tien man verder. Gaël Givet kreeg terecht de rode kaart voor een zware overtreding op Van Persie. De aanvoerder van Arsenal kon het duel tot opluchting van de supporters hervatten.

Na de pauze zorgde Mikel Arteta voor de 4-1, waarna Oxlade-Chamberlain zijn tweede goal van de middag produceerde. Van Persie tilde de score met zijn derde treffer naar 6-1. Invaller Thierry Henry zorgde in blessuretijd na een combinatie met de uitblinkende Nederlander voor de eindscore.