Blijdschap bij PSV: "Er waren revanchegevoelens"

27 februari 2012, 07:00   Bijgewerkt: 26 februari 2012, 23:46

PSV was de afgelopen jaren vaak beter en stond ook vaak op voorsprong in topduels, maar een overwinning tegen een directe concurrent bleef uit. Niet zo gek dus dat de winst van zondag op Feyenoord gevierd werd alsof de landstitel binnen was. In een zinderend gevecht werden de bezoekers uit Rotterdam met 3-2 verslagen. "Iedereen was er enorm op gebrand om deze wedstrijd te winnen", zegt Erik Pieters.

Het was de laatste jaren altijd wat bij PSV in topduels. Soms gaf het een wedstrijd in gewonnen positie weg door een rode kaart, soms door een onnodige tegengoal en soms bracht het gewoon niet genoeg. Ook dit seizoen lukte het nog niet tegen de hooggeklasseerde ploegen. Tegen FC Twente en Ajax was PSV beter, maar werd het slechts 2-2. Bij AZ en Feyenoord werd zelfs verloren, maar ook in die wedstrijden waren er wel degelijk kansen. Toch lukte het telkens niet en dat maakte de druk op thuiswedstrijd tegen Feyenoord groot. PSV moest winnen, vond vooral PSV zelf.

Toen Erik Pieters na afloop van de wedstrijd tegen Feyenoord de vraag voorgelegd kreeg of er bij hem vooral sprake was van opluchting of blijdschap na de zege, hoefde de linksback dan ook niet lang na te denken. “Blijdschap. Echte ouderwetse blijdschap”, glunderde de international, die na lang blessureleed weer een half uurtje mee kon spelen.

De winst van PSV was terecht te noemen, al maakte de ploeg het zichzelf wel lastig, vindt ook Pieters. “We kwamen goed op 2-0. Die voorsprong hadden we eigenlijk niet uit handen mogen geven, maar dat gebeurde toch. Gelukkig konden we daarna de 3-2 maken. Dat was inderdaad na een foutje achterin bij Feyenoord, maar aan de andere kant was bij ons ook een doelpunt gevallen na een fout achterin. Er ging genoeg fout vandaag, dat zeker. Dat maakte de wedstrijd misschien ook zo leuk.”

Bij de 2-2 van Feyenoord speelde Kevin Strootman een hoofdrol. Hij kreeg samen met twee teamgenoten de bal niet weg, waarna Feyenoord-spits Fernandez kon scoren. “Marcelo en ik dachten allebei van elkaar dat we de bal gingen wegschieten, maar uiteindelijk deden we het allebei niet”, legt Strootman uit. “Van zulke momenten moeten we leren. Als ploeg moeten we nog zakelijker worden. Nu gingen we, toen we 2-0 voor stonden, bijvoorbeeld ook op jacht naar de 3-0, terwijl je de wedstrijd beter rustig kan uitspelen. Maar belangrijk is vooral dat we deze wedstrijd op karakter nog uit het vuur gesleept hebben. Dat moet vertrouwen bieden voor de komende weken.”

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen