FIFA eist opheldering van Egyptische autoriteiten

2 februari 2012, 23:30   Bijgewerkt: 2 februari 2012, 23:37

De wereldvoetbalbond wil de onderste steen boven krijgen met betrekking tot de tragedie rondom het duel tussen Al-Ahly en Al-Masry. De FIFA eist een volledig verslag van het drama van de Egyptische autoriteiten. Dat meldt BBC Sport op donderdag.

FIFA-preses Sepp Blatter heeft een brief geschreven aan de president van de Egyptische voetbalbond, waarin hij vraagt om opheldering. "Vandaag (donderdag) is een zwarte dag voor het voetbal en we moeten maatregelen nemen om ervoor te zorgen dat zo'n catastrofale gebeurtenis nooit meer voorkomt", schreef de Zwitser.

Na afloop van de wedstrijd tussen Al-Ahly en Al-Masry moesten de spelers rennen voor hun leven nadat fans van Al-Masry het veld bestormden. De spelers bleven ongedeerd, maar tientallen fans kwamen om het leven. In totaal kwamen er meer dan zeventig mensen om het leven bij de enorme rellen in Port Said en vielen honderden gewonden. De spelers van Al-Ahly, die gisteravond op het veld stonden, hebben aangekondigd een punt achter hun loopbaan te zetten.

Er zijn drie dagen van nationale rouw afgekondigd naar aanleiding van het drama. Daarnaast zal een minuut stilte worden gehouden voorafgaand aan de kwartfinales van de Afrika Cup.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen