Geniale Ronaldo laat Real Madrid ontsnappen

26 februari 2012, 17:54   Bijgewerkt: 26 februari 2012, 17:59

In de Primera Division heeft koploper Real Madrid een benauwde zege bij Rayo Vallecano geboekt. De Koninklijke triomfeerde zondag met slechts 1-0 bij de middenmoter. Daardoor heeft Real nu liefst dertien punten voorsprong op nummer twee FC Barcelona, dat later vanavond in Madrid tegen Atletico aantreedt.

Real speelde zeker niet groots, maar Cristiano Ronaldo besliste het duel tien minuten na de rust met een heerlijke actie. Uit een corner van Mesut Özil scoorde de Portugese vedette met een fraaie hakbal.

Vallecano kreeg enkele goede kansen om Real pijn te doen. Zo schoot Piti voor de pauze op de kruising. Na de rust kreeg ook Michu een opgelegde kans voor de thuisclub, maar na een blunder van Sergio Ramos, die in de eerste helft rood had moeten hebben voor een elleboogstoot, schoot hij over. Vlak voor tijd moest Michu naar de kant met zijn tweede gele kaart voor een lichte tackle op Sami Khedira.

Met een man minder kreeg Vallecano in blessuretijd nog wel een dot van een kans op de gelijkmaker, maar Emiliano Daniel Armenteros miste het lege doel van dichtbij uit een hoekschop. Daarmee bleef een verdiend punt uit voor Vallecano (0-1).