PSV pakt winst in knotsgekke topper

26 februari 2012, 16:24   Bijgewerkt: 26 februari 2012, 16:31

Feyenoord kan de hoop op het kampioenschap voorlopig laten varen. Na een fraai voetbalgevecht trokken de Rotterdammers zondag in Eindhoven aan het kortste eind tegen PSV: 3-2. Zakaria Labyad zorgde in de slotfase, na een enorme fout achterin bij de bezoekers, voor de winnende goal. Hoofdrolspeler bij Feyenoord was spits Guyon Fernandez. Hij scoorde twee keer, maar had daarvoor rood moeten krijgen.

De ontlading na het laatste fluitsignaal was enorm bij PSV. De ploeg won niet alleen eindelijk weer eens een topwedstrijd in de Eredivisie, maar schudt Feyenoord bovendien af in de titelrace. Het verschil tussen beide teams is na vandaag namelijk zeven punten. PSV blijft koploper en kan volgende week een volgende stap zetten richting de titel. Dan komt FC Twente, een andere titelkandidaat, naar Eindhoven.

Kansen voor rust voor El Ahmadi, Fernandez, Schaken en Bakkal leverden echter niets op. Bovendien werden veel mogelijkheden om zeep geholpen door slechte voorzetten. Met name Jerson Cabral, door de schorsing van Guidetti in de ploeg gekomen, jaagde de ene na de andere bal vanaf de zijkant het stadion uit. Eén van de weinige voorzetten die wél op de goede plek aankwam leverde prompt een goal op. Guyon Fernandez tikte op aangeven van Schaken binnen.

Dat Feyenoord via Fernandez terug in de wedstrijd kwam was verdiend, al had de spits niet meer op het veld mogen staan. Na een uur vond er kortsluiting plaats in het hoofd van de aanvaller, die tegenstander Marcelo met een kopstoot vloerde. Omdat arbiter Liesveld een andere kant op keek mocht Fernandez blijven staan, maar de kans is groot dat de aanklager van de KNVB op basis van televisiebeelden een onderzoek instelt. Als de aanklager dat doet dreigt een forse straf, want Fernandez kreeg eerder dit seizoen ook al een lange schorsing opgelegd.

In Eindhoven bleef het echter dus elf tegen elf en dat was voor de wedstrijd een zegen. Beide clubs durfden aan te vallen, wat leidde tot een zeer vermakelijk duel en kansen over en weer. Alleen toen PSV op 2-0 gekomen was leek de boel even beslist, maar niet veel later viel de 2-1 van Fernandez. Die goal gaf Feyenoord vertrouwen en zorgde voor onrust bij PSV. Geklungel achterin bij de thuisploeg zorgde er prompt voor dat Fernandez de bezoekers langszij kon schieten. Marcelo en Strootman liepen elkaar in de weg bij het uitverdedigen, waarna de spits via Isaksson raak schoot.

Een gelijkspel dreigde voor PSV, maar een misverstand achterin bij Feyenoord bezorgde de ploeg alsnog de winst. Bruno Martins Indi en doelman Erwin Mulder liepen elkaar bij een diepe bal in de weg, waarna het voor Zakaria Labyad een koud kunstje was om de zinderende topper in Eindhoven te beslissen: 3-2.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen