Messi doorbreekt magische grens met drieklapper

20 maart 2012, 22:55   Bijgewerkt: 21 maart 2012, 07:18

Lionel Messi heeft zichzelf dinsdagavond op bijzondere wijze de geschiedenisboeken in geschoten. De Argentijn kroonde zich dankzij een wervelend optreden tegen Granada CF tot clubtopscorer aller tijden van FC Barcelona. Messi gidste Barça met drie treffers naar een 5-3 zege en bracht zijn totale productie voor de Catalanen daarmee op 234 doelpunten.

Messi deed al na vier minuten van zich spreken door de assist van de openingstreffer te verzorgen. De Argentijn legde de bal met zijn hoofd klaar voor Xavi, die eenvoudig binnen kon werken. Nauwelijks een kwartier later kreeg Messi het publiek in Camp Nou op de banken door met zijn 232e Catalaanse treffer de thuisploeg op een 2-0 voorsprong te zetten.

De kleine dribbelaar evenaarde daarmee het stokoude clubrecord van César Rodríguez, die tussen 1942 en 1955 351 officiële wedstrijden nodig had voor de Spaanse grootmacht om dat aantal te bereiken. Na rust was het in het onderkomen van de Catalanen even gedaan met de feestelijke stemming, toen Diego Mainz en Guilherme Siqueira (penalty) de bezoekers in een tijdsbestek van minder dan tien minuten naast Barça brachten: 2-2.

Barcelona brengt de achterstand op koploper Real Madrid door de zege terug tot vijf punten. De Koninklijke kan woensdag bij winst op Villarreal de rivaal weer op acht punten zetten. Eerder op dinsdag speelden Osasuna en Getafe CF met 0-0 gelijk.