Van Persie straft misser Kuyt keihard af

3 maart 2012, 15:48   Bijgewerkt: 3 maart 2012, 16:35

Robin van Persie heeft zaterdag een fraaie mijlpaal bereikt door Arsenal met twee treffers langs Liverpool te gidsen: 1-2. De aanvoerder van The Gunners bracht zijn seizoenstotaal met zijn twee goals op 25, waarmee hij de prestatie van Ruud van Nistelrooy evenaarde. De voormalig spits van Manchester United bereikte dat doelpuntenaantal in de Premier League in het seizoen 2002/2003. Dirk Kuyt miste in de eerste helft een strafschop namens Liverpool.

Door een eigen treffer van Laurent Koscielny kwam Liverpool voor rust nog wel op voorsprong. Kuijt, in de aanval bij Liverpool gekoppeld aan Luis Suarez, had vijf minuten daarvoor nog gefaald vanaf de elfmeterstip. Arsenal-doelman Wojciech Szczesny kon vrij eenvoudig redding brengen op de slappe penalty van de Oranje-international. Ook in de rebound voorkwam Szczesny een treffer.

Liverpool deelde op eigen veld de lakens uit, maar zag de bezoekers na een half uur langszij komen. Van Persie rondde met het hoofd af op aangeven van Bacary Sagna. In de tweede helft bleven The Reds de betere ploeg, maar was het van Persie die Arsenal in de extra tijd met zijn tweede treffer van de avond een gestolen zege bezorgde. De kans is zeer groot dat de spits het record van Van Nistelrooy, die 34 duels nodig had om tot 25 treffers te komen, in het restant van het seizoen zal verbeteren.

Arsenal, dat vierde blijft, heeft nu tien punten voorsprong op nummer zeven Liverpool.